Ola Strandqvist – en riktig supporthjälte!

image

Namn: Ola Strandqvist

Position: Support

Hemstad: Trelleborg

Arbetar i: Malmö

Varför Notified: Jag har varit nyfiken på omvärldsbevakningsbranschen ända sedan jag började studera på programmet för biblioteks- och informationsvetenskap i Lund. Efter att ha tagit min examen och jobbat ett tag på ett annat start-up så föll det sig så väl att jag läste om Notified och skickade in en spontanansökan i precis rätt läge. Jag hade varken erfarenhet på området eller särskilt stor kunskap om hur ett omvärldsbevakningsverktyg fungerade innan jag började men jag insåg tidigt att jag skulle trivas väldigt bra med både kollegor och arbetsuppgifter. Jag är intresserad av det man inom biblioteks- och informationsvetenskapen kallar kunskapsorganisation, vilket i korthet kan beskrivas som en process där man skapar struktur i informationsflöden med syftet att göra informationen tillgänglig, sökbar och meningsskapande. Detta går att relatera till Notified på mer än ett sätt och det är fantastiskt spännande att vara med att ta sig an utmaningen att erbjuda den bästa hjälpen till de som vill nå insikt och kontroll i det nya digitala medielandskapet.

Vad är bra kundservice enligt dig och finns det något företag du inspireras av? Twingly är alltid trevliga att ha att göra med. Det viktigaste är att personen som hjälper en tar ett helhetsgrepp och inte väljer den enkla vägen genom att endast svara kortfattat på just det man frågar. När man jobbar med support så ser man oftast direkt vilka följdfrågor som det svar man formulerar kommer ge, samt vilka frågor kunden glömt att ställa för att kunna lösa sitt problem. Fördelen med att ta lite extra tid för att analysera ärendet är att man kan undvika lång ärendehantering, mailväxlingar och frustration för kunden. Något annat jag själv uppskattar är när man får något extra tillbaka utöver svaret på frågan. Det kan vara ett tips som kan relateras till ärendet på något sätt eller en trevlig nyhet som kan vara relevant. Sådana saker försöker jag själv tänka på.

Något minnesvärt supportärende? Det finns många! Ett exempel är när vår kund ABB råkade ut för en oförutsägbar händelse på arbetsplatsen som innebar att Rolf Lindström på kvällstid behövde justera sina bevakningar med väldigt kort varsel för att kunna följa upp situationen. Både jag och vår VD Kristopher Stenkula hade gått hem för dagen och var upptagna med annat men med lite samarbete hade vi det löst inom en timme. Den uppskattning man får när man gör skillnad för sina kunder på det sättet känns sjukt bra och är extremt viktig för oss att ständigt återskapa.

Facebook, Twitter eller Instagram: Twitter

Favorit på Twitter: Min kollega @erasmie. Expert på att alltid vara fyndig och intressant på 140 tecken.

Passioner utöver Notified: musik, litteratur, bollsporter och konstiga samtalsämnen.

På ditt nattduksbord: Just nu “Extremt högt och otroligt nära” av Jonathan Safran Foer. På din spellista: Älskar stränginstrument! Några exempel på vad som snurrat mycket på sistone: Two Gallants, Good Luck, Masshysteri, The Shins och Nirvana.

image

Share: