Allting började med en Tweet

Jag började använda #Twitter för några år sedan efter att ha fått ett meddelande om det från min kompis @olaforsstrom. Innan dess var jag mycket aktiv på LinkedIn och hade även bloggat lite.

Det var lite kaotiskt i början men ganska snabbt började jag få kläm på det och blev fascinerad av de enorma möjligheterna kanalen erbjöd. Numera har de flesta av mina “funktioner” flyttat till Twitter och jag brukar säga att det enda jag inte gör där är att ta hand om mina fem barn!

På det sättet kom jag även i kontakt med @notifiedswe som just då sökte Social Media Consultants. Helt accepterande sociala mediers öppenhetskultur ansökte jag om jobbet via Twitter. Inte nog med det, utan jag bad även mina följare att RT:a ansökan. Snacka om att min ansökan uppmärsamades! Jag fick kanske inte jobbet tack vare Twitter men den ledde mig till intervjun med två killar som jag ganska snabbt insåg var rätt så lika mig. Okej, jag erkänner, de är mer strukturerade än jag men är lika dynamiska, öppna och positiva.

Fast jag hade en hel del kunskap om sociala medier innan jag började på Notified och var rankad bland #twittereliten på olika listor och sajter är det på Notified jag till fullo insåg det kommersiella värdet av sociala medier. Det var här affärsnyttan blev ännu klarare för mig. Även mycket av grundläggande tekniken och logiken bakom olika sociala medier lärde jag mig på Notified. Det viktigaste är dock det jag fått bekräftat och det är att allting, precis allting, handlar om relationer människor emellan, känslor och förtroende. Det är därför sociala medier är så viktiga idag och det vi gör på Notified är att underlätta denna kommunikation. Inte nog med att jag lyckats få betalt för att göra det som tidigare var min hobby utan jag kände samtidigt att jag gjorde gott!

Ena saken ledde till den andra och efter ett tag fick jag kontakt med @moeed och @riy på Al Jazeera. Jag hade följt denna kanal länge och var ganska fascinerad över dem. Al Jazeera är en del av lösningen till ett av de största problemen i nyhetsförmedlingen, nämligen att det oftast bara finns en källa till internationella nyheter och en enda källa till bildmaterialet. Att de nu efter en omfattande global spaning hade letat fram mig och var intresserade av att anställa mig som ansvarig för sociala medier på deras nya kanal Al Jazeera Balkans var naturligtivs jättespännande. Jobbet passade mig som hand i handsken, människorna som jobbar där visade sig ganska lika oss på @notifiedswe och varumärket var högst aktuellt.

Nu när jag väntar på flyget som på tisdag skall ta mig till Qatar inser jag att allting börjat med en tweet även här. Om bara någon vecka flyttar jag till Sarajevo och min familj följer kort därefter. Visst har vi tagit en “leap of fate” men det känns bra och vi är beredda att testa. Tack @stenkula och @mnorrving för att ni byggt ett bolag där talang frodas och där alla som är beredda att satsa kan komma till sin fulla rätt. Utan dessa sex månader med er och resten av vårt härliga team hade jag inte varit den jag är idag.

Haris Alisic

 

Share: