facebook_money

5 tips på hur du ökar din försäljning med hjälp av Facebook

Facebook började som ett sätt att nätverka med familj och vänner, men har mer och mer utvecklats till en digital marknadsplats för konsumenter och varumärken att mötas. Mycket av den researchen vi gör innan vi handlar, sker på Facebook och ibland utförs till och med köpet via företagets Facebook-sida.

Men hur optimerar man som företag sin försäljning via Facebook? Det finns en rad, både psykologiska och tekniska knep för att öka trafik och försäljning via sin Facebook-sida. Det ska dock tilläggas att detta främst gäller för konsumentföretag. Så denna bloggpost riktar sig till B2C-företag som vill lära sig hur man säljer mer med Facebook.

5 tips på hur du ökar din försäljning med hjälp av Facebook

1. Mobilanpassa posterna

Ofta administrerar vi vår företagssida via desktop, men konsumenterna surfar flitigt med mobilen, så viktigt är att säkerställa att allt innehåll som produceras är mobilanpassat. Är, till exempel, texten för lång är risken att mottagaren scrollar förbi. Ungefär fyra rader text i en uppdatering syns i mobilen så säkerställ att länken till din köpsida finns med bland de första raderna.

Såhär ska en annons alltså inte se ut:

fb-ad-mer

2. Skräddarsy en retargeting-kampanj

Koppla ihop din webbshop med din Facebook-sida (genom att skapa och lägga till pixel) och spåra dem som varit inne på din hemsida men som ännu inte genomfört själva köpet än. Dessa är köpmogna, men behöver förmodligen en extra knuff för att handla så börja kommunicera direkt till dem. Publicerar du en Facebookpost som visas enbart för dem, kanske till och med med ett exklusivt erbjudande just för dem, är sannolikheten stor att de köper.

pixlar

 

3. Lägg till CTA

I de poster/uppdateringar du släpper via din Facebook-sida kan du lägga till en “boka nu” eller “köp”-knapp som leder konsumenten att köpa. Ibland har människor ett behov de inte vet om, och då är det din uppgift att vägleda konsumenten.

ko%cc%88pnuknapp

4. Fler video ads

Facebook gillar video och användarna likaså. De kollar dock oftast inte på det särskilt länge så gör ditt rörliga material kort och var tydlig med syftet redan i början, innan du hinner tappa tittarna.

Med rörligt innehåll kan man lättare fånga människors uppmärksamhet och hinna kommunicera mycket på kort tid. I och med att rörligt kan leda till mer engagemang, är det också chans till större spridning, så just video content är verkligen att föredra för ökat intresse. När man väl har kommit igång med sitt rörliga innehåll är det bra att analysera det. Hur länge behåller man tittarna? Vad händer i videon när man tappar dem? Om man kan dra slutsatser från detta kan man också skapa smartare och mer attraktiva videos till sin målgrupp i framtiden.” – Catharina Thor, Social Media Manager på OMD

videostat

Hade det viktiga innehållet varit med i slutet av denna video hade det missats av många i och med att genomsnittstiden är 35 sekunder. Hela videon är 2 minuter och 16 sekunder.

5. Förstå målgruppens personlighet

I Facebooks målgruppsanalys kan du se data som visar vilka din målgrupp egentligen är; deras utbildningsnivå, deras relationsstatus, befattning, övriga sidor de gillar och mycket mer. Bland statistiken kan du även se vilka tider din publik gillar ditt innehåll som oftast. Med dessa insikter kan du skapa innehåll och anpassa det efter din målgrupp så att de får ytterligare argument att handla av dig.

ma%cc%8algruppsstats
Förutom att skapa poster som leder till faktiska köp är det mycket man ska tänka på för att bygga ett starkt varumärke på Facebook och få spridning på sitt innehåll. Att sätta upp en Facebook-sida för sitt företag kräver precis som vilken annan marknadsföringskanal strategi, kontinuitet och uppföljning. Vill du ha ytterligare tips på hur du lyckas med din marknadsföring på Facebook, se gärna denna bloggpost.

Vill du veta mer om analys av sociala medier får du gärna kontakta oss på Notified på support@notified.com

Share:
Sophie Valencia Vogel

Sophie Valencia Vogel

Jobbar med PR för Notified med bred erfarenhet inom digital marknadsföring.

Kommentera