digitala_verktyg_for_mode-035

Våra tips på verktyg för visualisering

Inte minst genom Instagrams explosiva tillväxt har vi fått klara bevis på hur viktigt det visuella uttrycket är i kommunikationen. Enligt en undersökning gjord av Hubspot kommer enbart 10 % ihåg ett textbudskap tre dagar efter att det har sett det. Men om budskapet har parats med en stark, relevant bild är samma siffra hela 65 %! Men om du inte är själv är ett proffs på illustrator eller Photoshop kan det vara väldigt tidsödande att behöva ta hjälp av en designer inför varje postning. Som tur har det dykt upp många tjänster för att hjälpa till med just detta – här är våra favoriter! 


Canva

digitala_verktyg_for_mode-029

Canva var en av de första webbtjänsterna för grafiskt material som dök upp och den står sig fortfarande väldigt väl i konkurrensen. En av de bästa aspekterna med Canva är de stora möjligheterna att skräddarsy bilder så att du får ett enhetligt och proffsigt intryck. Att Canva dessutom är väldigt enkelt att använda gör inte saken sämre!

https://www.canva.com/

digitala_verktyg_for_mode-031

 

 

Spark

Företaget Adobe, som ligger bakom Photoshop och Illustrator, kom ganska nyligen med sitt alternativ till Canva – Spark. Än så länge är Spark något mer begränsat än Canva när det kommer till bildredigering. Däremot har Spark två intressanta funktioner: web stories och animerade videos. Web stories ger dig möjligheten att skapa hela webbsidor, vilket är perfekt för t ex presentationer eller pitchar.
https://spark.adobe.com/

 

Pablo

digitala_verktyg_for_mode-033

Ytterligare en tjänst i samma kategori kommer från Buffer (som vi redan skrev om i kapitel 2). Det bästa med Pable är ju också att det är integrerat med Buffer, vilket möjliggör ett väldigt smidigt arbetsflöde. Testa och se vilket av dessa alternativ som passar era behov bäst!
https://pablo.buffer.com/

Har du några andra tips på verktyg för visualisering? Kommentera gärna nedan i sådana fall!

I nästa post tipsar vi om verktyg för webboptimering.

Share:
Sophie Valencia Vogel

Sophie Valencia Vogel

Jobbar med PR för Notified med bred erfarenhet inom digital marknadsföring.

Kommentera