Vad händer när alla Pokémons är fångade?

Att Pokémon Go tagit världen med storm har, trots semestertider, varit svårt att missa. Spelet har totalt transformerats många människors syn på vad ett spel är med hjälp av AR (augmented reality) och vi har nåtts av spektakulära nyheter som 4 pojkar tappade bort sig i en grotta 30 meter under jorden, en Vaporeon i Central park har orsakat kaos och det finns till och med folk som börjat jobba med att ”gå ut med ens Pokémon Go”. Pokémon har gått från att vara ett spel som spelats av den yngre generationen, till att, ja nästan alla, börjat spela.

Men även om det verkar som att alla spelar Pokémon så har intresset mattats av snabbt – något som är tydligt när vi tittar på antal omnämnanden online sen spelet släpptes.

pokemon

Som ni ser i grafen ovan så är trenden sen spelet släpptes i Sverige tydlig – det pratas betydligt mindre om Pokémon idag än vad det gjordes för 2 veckor sedan. Men kan vi, baserat på datan, säga att Pokémon Go är en fluga? Flugor dyker upp snabbt och försvinner spårlöst, det är nog knappt någon som kommer ihåg när alla i Sverige 2005 skulle spela poker – för att inte tala om spikmattans oerhört korta glansperiod. Däremot så är det nog, å andra sidan, ingen som glömt Ines Uusman kallade internet en fluga. 

Om vi istället pratar om digitala trender, så kunde vi förutspå att användningen av livestreaming i både Meerkats och Periscopes appar skulle gå ner – något som även Ehsan Fadakar på Aftonbladet senast igår pratade om när han skrev om ämnet:

Så vågar vi kalla Pokémon Go är en fluga? Nja. Det är uppenbart att en stor del av hypen har kommit av sig och att spelet är beroende av ytterligare utveckling för att stanna kvar – däremot vågar vi sia om att Pokémon har fått AR att slå igenom en masse.

Share:

1 comment

  1. I love it when people come together and share opinions.

    Great site, continue the good work! http://yahoo.co.uk

Kommentera