digitalavk

De bästa verktygen för att boosta er innehålls-marknadsföring

För någora veckor sedan släppte vi en e-bok som syftar till att hjälpa marknadsförare hitta rätt i djungeln av alla verktyg som finns att använda för att effektivisera kommunikationsarbetet. I det har vi nämligen samlat de verktyg vi tycker är bäst för att förenkla vardagen i arbetet. Titeln lyder ”Digitala verktyg för moderna kommunikatörer” och går att ladda ner i sin helhet här, helt gratis.

Om du inte vill ha hela på en gång, men ändå är nyfiken på delar utav det kan du hålla utkik här på bloggen. Här kommer vi nämligen släppa innehållet uppdelat på flera olika bloggposter. Innehållet är uppdelat i dessa sju kategorier;

  • Innehållsmarknadsföring
  • Kundkommunikation,
  • Visualisering,
  • Webboptimering,
  • Produktivitet 
  • Mediebevakning och mätning.

Och första kapitlet om innehållsmarknadsföring kommer alltså här!


Kapitel 1 – Innehållsmarknadsföring

Vid detta laget vet vi nog alla att utgångspunkten för att nå bra resultat är bra innehåll. Men att producera relevant och engagerande innehåll är både tidskrävande och ofta svårt. Därför tipsar vi nedan om verktyg som förenklar och snabbar upp innehållskapandet. Och när du väl har skapat intressant och engagerande innehåll är det lika viktigt att innehållet får så hög spridning som möjligt. Här följer tips på några verktyg som hjälper till med just dessa två bitar!


Scoop.it
digitala_verktyg_for_mode-008

Förutom att skapa eget innehåll är en viktig aspekt av ert kommunikationsarbete att länka till andra som skapar intressant innehåll för er målgrupp. Mediebevakningstjänster så som Notifed är utmärkta verktyg för att hitta intressant innehåll att sprida, men några som tagit detta ett steg vidare är Scoop.it. På ett väldigt intuitivt och enkelt sätt hjälper denna tjänst er att hitta det mest engagerande innehållet inom just er nisch. Med deras innehållsrapporter får du daglig inspiration till intressant innehåll att återpublicera
http://www.scoop.it/

Edgar
digitala_verktyg_for_mode-009

När ni släpper nytt innehåll i era sociala kanaler följer ofta en snabb peak av besökare som läser er post. Problemet är att antagligen har bara en bråkdel av era följare sett länken till ert nya innehåll. Edgar ämnar lösa detta genom ett smart system för att återpublicera ert bästa innehåll. Genom att på ett smart sätt automatiskt posta innehåll vid väl valda tillfällen får ni en kontinuerlig trafik till era poster och inte bara en snabbt utklingande peak.

http://www.mededgar.com

Sparkle
digitala_verktyg_for_mode-010

Ett annat smart verktyg för att förlänga livslängden på redan skapat innehåll är Sparkle. Till skillnad från Edgar tar dock Sparkle utgångspunkt i innehåll skapat av era användare och hur ni kan använda det i er egen marknadsföring. Snabbt och enkelt kan ni sätta upp attraktiva flöden som ni kan integrera på webbsidor, kampanjsidor, i e-handel eller visa på skärmar på kontoret, events osv. Ytterligare ett utmärkt sätt att öka livslängden på innehåll och inspirera till ökat engagemang.
https://getsparkle.io/

Schedugram
digitala_verktyg_for_mode-012

Många är vi som grämt oss över att det inte gått att schemalägga poster på Instagram. Då detta inte är möjligt via Instagrams API har det inte varit en enkel nöt för tredjepartsutvecklare att lösa, men Schedugram har på ett väldigt fiffigt sätt gjort en lösning. Hur? De har helt enkelt en stor mängd devices som loggar in på ert konto vid den tidpunkt ni satt och postar bilden till er. Smart och väldigt efterlängtat av många.
http://schedugr.am/

 

Hubspot
digitala_verktyg_for_mode-013Hubspot var pionjärer inom begreppet “Inbound marketing” och deras verktyg hjälper er med just det. I Hubspot får i mångt och mycket en komplett verktygslåda som integrerar innehållsskapande med distribution och konvertering till leads. Kräver en lite större budget än övriga verktyg vi tipsar om, men för er som verkligen vill göra ert marknadsföringsarbete affärsdrivande är det ett hett tips!
https://www.hubspot.com/

Buffer
digitala_verktyg_for_mode-015

Redan en favorit hos många men tål att upprepas då det helt enkelt är väldigt bra. För er som inte känner till Buffer är det en enkel app för att krosspublicera innehåll till flera kanaler samtidigt. Vad som är ännu bättre är att Buffer lär sig vilka tidpunkter som är bäst för att publicera i varje kanal och anpassar postningen för att så att ni kan få störst genomslag. Superenkelt och väldigt användbart.
https://buffer.com/

digitala_verktyg_for_mode-017

Har du några andra tips på verktyg för smart innehållsmarknadsföring? Dela gärna i kommentarsfältet eller på vår Facebooksida.

I nästa inlägg släpper vi det andra kapitlet som handlar om kundkommunikation.

 

Share:
Sophie Valencia Vogel

Sophie Valencia Vogel

Jobbar med PR för Notified med bred erfarenhet inom digital marknadsföring.

Kommentera